Nyeste resultater fra forsknings- og udviklingsprojekter om græsprotein

Information

Sted:
Online
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
09. december 2020 kl. 09:30
Til:
09. december 2020 kl. 16:00
Bliv opdateret på udviklingen af en dansk produktion af protein baseret på græs og andre grønne biomasser.

Dansk Protein Innovation og INBIOM inviterer til en grøn online temadag om græsprotein. Formålet med dagen er at få indblik i den nyeste viden på græsproteinområdet på tværs af projekter i hele værdikæden og gensidigt inspirere hinanden til den forsatte udvikling af græsprotein til foder og fødevarer.

Dansk Protein Innovations formål er at fremme og koordinere forskning og innovation for at øge en markedsbaseret og bæredygtig dansk produktion af protein til fødevarer og foder. Derfor skal dagen også bruges til at kortlægge hvilke videnshuller, der findes på området, som kan bruges i det fremtidige arbejde med at fremme proteindagsordenen.

Samtidig kan deltagere blive inspireret af nye indsigter og søge muligheder for nye fremtidige samarbejder.

Læs mere om Dansk Protein Innovation på hjemmesiden.

Målgruppe:

  • Forskere
  • Potentielle ejere og driftsledere på kommende bioraffineringsanlæg.
  • Landbrugere, landbrugsrådgivere og repræsentanter fra landbrugets organisationer
  • Foderproducenter og -forhandlere
  • Leverandører af teknologi til bioraffineringsanlæg
  • Fonde som støtter forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter

Program

9.30 Velkomst og introduktion til dagens program 
v/ Thor Gunnar Kofoed, Landbrug & Fødevarer

9.40. Miljø og klima er en del af businessplanen for grøn bioraffinering
v/ Uffe Jørgensen, Aarhus Universitet og Center for Cirkulær Bioøkonomi

10.00 Status og potentiale for produktion af højværdi protein
v/ Mette Lübeck, Aalborg Universitet

10.20 Stor og bred interesse for græsprotein – der skal mere til!
v/ Erik Fog, SEGES

10.45 Grøn omstilling i en ulvetid
v/ Steen Bitsch, Vestjylland Andel

11.00 Biorefine Denmarks ambitioner for produktion af græsprotein
v/ Vagn Hundebøll, DLG

11.15 Fordøjelighed og kvalitet af grønt protein til grise
v/ Søren Krogh Jensen, Aarhus Universitet

11.25 Optimal udnyttelse af bioraffineret pulp til kvægfoder
v/ Søren Krogh Jensen, Aarhus Universitet

11.35 Lucerne som grovfoder til svin (AlfaMax Bioraf)
v/ Christian S. Jensen, DLF

11.45 Grass biochar - Energi fra pressepulp fra græsproteinproduktion
v/ Henning Schmidt-Pedersen, Aquagreen

11.55 Kort opsamling på formiddagen
v/ Lars Villadsgaard Toft, SEGES

12.15 Frokost

13.00 Resultater fra svinefodringsforsøg (CSR-PORK 4.0)
v/ Else Vils, SEGES

13.25 InnoGrass - Protein fra grøn biomasse til fødevarer
v/ Peter Ruhdal Jensen, DTU

13.50 Optimering af raffineringsprocessen - resultater fra flere projekter
v/ Morten Ambye-Jensen, Aarhus Universitet

14.25 Grass4Food - Fødevareprotein fra kløvergræs og lucerne
v/ Mette Lübeck, Aalborg Universitet

14.35 Green Valleys Intereg-projekt
v/ Uffe Jørgensen, Aarhus Universitet

14.45 Græs-prof - værdiskabelse med græsprotein
v/ Erik Fog, SEGES

14.55 Raffinering af grøn biomasse - resultater fra SUBLEEM 2.0
v/ Anne Christine Hastrup, Teknologisk Institut

15.05 Workshop: Drøftelse af videnshuller og idéer til nye projekter:

Emne 1: Dyrkning af grøn biomasse v/ Uffe Jørgensen

Emne 2: Raffinering af grøn biomasse v/ Morten Ambye-Jensen

Emne 3: Anvendelse af produkter v/ Mette Lübeck

15.45 Opsamling på workshops 
v/ Lars Villadsgaard Toft, SEGES

16.00 Afrunding og tak for i dag 
v/ Thor Gunnar Kofoed, Landbrug & Fødevarer

Kontakt

Thorkild Qvist Frandsen*

tqf@foodbiocluster.dk

61422511

Nyeste resultater fra forsknings- og udviklingsprojekter om græsprotein
Nyeste resultater fra forsknings- og udviklingsprojekter om græsprotein