Nyeste resultater fra forsknings- og udviklingsprojekter om græsprotein
Information
- Sted:
- Online
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 09. december 2020 kl. 09:30
- Til:
- 09. december 2020 kl. 16:00
Dansk Protein Innovation og INBIOM inviterer til en grøn online temadag om græsprotein. Formålet med dagen er at få indblik i den nyeste viden på græsproteinområdet på tværs af projekter i hele værdikæden og gensidigt inspirere hinanden til den forsatte udvikling af græsprotein til foder og fødevarer.
Dansk Protein Innovations formål er at fremme og koordinere forskning og innovation for at øge en markedsbaseret og bæredygtig dansk produktion af protein til fødevarer og foder. Derfor skal dagen også bruges til at kortlægge hvilke videnshuller, der findes på området, som kan bruges i det fremtidige arbejde med at fremme proteindagsordenen.
Samtidig kan deltagere blive inspireret af nye indsigter og søge muligheder for nye fremtidige samarbejder.
Læs mere om Dansk Protein Innovation på hjemmesiden.
Målgruppe:
- Forskere
- Potentielle ejere og driftsledere på kommende bioraffineringsanlæg.
- Landbrugere, landbrugsrådgivere og repræsentanter fra landbrugets organisationer
- Foderproducenter og -forhandlere
- Leverandører af teknologi til bioraffineringsanlæg
- Fonde som støtter forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter
Program
9.30 Velkomst og introduktion til dagens program
v/ Thor Gunnar Kofoed, Landbrug & Fødevarer
9.40. Miljø og klima er en del af businessplanen for grøn bioraffinering
v/ Uffe Jørgensen, Aarhus Universitet og Center for Cirkulær Bioøkonomi
10.00 Status og potentiale for produktion af højværdi protein
v/ Mette Lübeck, Aalborg Universitet
10.20 Stor og bred interesse for græsprotein – der skal mere til!
v/ Erik Fog, SEGES
10.45 Grøn omstilling i en ulvetid
v/ Steen Bitsch, Vestjylland Andel
11.00 Biorefine Denmarks ambitioner for produktion af græsprotein
v/ Vagn Hundebøll, DLG
11.15 Fordøjelighed og kvalitet af grønt protein til grise
v/ Søren Krogh Jensen, Aarhus Universitet
11.25 Optimal udnyttelse af bioraffineret pulp til kvægfoder
v/ Søren Krogh Jensen, Aarhus Universitet
11.35 Lucerne som grovfoder til svin (AlfaMax Bioraf)
v/ Christian S. Jensen, DLF
11.45 Grass biochar - Energi fra pressepulp fra græsproteinproduktion
v/ Henning Schmidt-Pedersen, Aquagreen
11.55 Kort opsamling på formiddagen
v/ Lars Villadsgaard Toft, SEGES
12.15 Frokost
13.00 Resultater fra svinefodringsforsøg (CSR-PORK 4.0)
v/ Else Vils, SEGES
13.25 InnoGrass - Protein fra grøn biomasse til fødevarer
v/ Peter Ruhdal Jensen, DTU
13.50 Optimering af raffineringsprocessen - resultater fra flere projekter
v/ Morten Ambye-Jensen, Aarhus Universitet
14.25 Grass4Food - Fødevareprotein fra kløvergræs og lucerne
v/ Mette Lübeck, Aalborg Universitet
14.35 Green Valleys Intereg-projekt
v/ Uffe Jørgensen, Aarhus Universitet
14.45 Græs-prof - værdiskabelse med græsprotein
v/ Erik Fog, SEGES
14.55 Raffinering af grøn biomasse - resultater fra SUBLEEM 2.0
v/ Anne Christine Hastrup, Teknologisk Institut
15.05 Workshop: Drøftelse af videnshuller og idéer til nye projekter:
Emne 1: Dyrkning af grøn biomasse v/ Uffe Jørgensen
Emne 2: Raffinering af grøn biomasse v/ Morten Ambye-Jensen
Emne 3: Anvendelse af produkter v/ Mette Lübeck
15.45 Opsamling på workshops
v/ Lars Villadsgaard Toft, SEGES
16.00 Afrunding og tak for i dag
v/ Thor Gunnar Kofoed, Landbrug & Fødevarer