ONLINE: Fremtidens fødevarer – afslutning af Future Food Innovation DEV

Information

Sted:
Food & Bio Cluster Denmark, Online webinar
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
04. november 2020 kl. 09:00
Til:
04. november 2020 kl. 12:30
Vi giver skærmtid til en række virksomheder støttet af Future Food Innovation DEV, der alle giver deres bud på nye innovative fødevarer og madoplevelser.

Arrangementet afvikles som et online webinar. Alle tilmeldte deltagere modtager link til Zoom.

I projektet Future Food Innovation Development har 32 projekter, og mere end 100 virksomheder, universitetsafdelinger og videninstitutioner, siden 2016 udviklet og skabt deres bud på nye innovative fødevareprodukter og koncepter. 

Til dette arrangement, giver vi scenen til en række af de deltagende virksomheder i Future Food Innovation DEV. Vi sætter fokus på nyskabende og innovative ideer, muligheder og udfordringer i produktudviklingen og rejsen fra idé til produkt. 

Program:

Kl. 08.50: Log på Zoom mødet

Kl. 09.00: Velkomst v. Kathrine Lykke Kirk, Food & Bio Cluster Denmark

Kl. 09.10: Når innovation og smag er en passion v. Lisbeth Ankersen, InnovaConsult 
Lisbeth Ankersen er kemiker, supersmager og fuldblods smagsnørd. Hendes begejstring er smittende, når hun fortæller om, hvorfor maden smager som den gør og hvorfor smagen er alt afgørende i produktudviklingen af fremtidens fødevarer. 

Kl. 09.35: Produktudvikling med klimaet i fokus v. Dorte Petersen, Teknologisk Institut
Hvordan kan vi udnytte ressourcerne bedre og skabe nye innovative produkter. Teknologisk Institut tager os med i produktudviklings-processen, hvor de har hjulpet Fruit up med at ekstrahere naturlig pektin fra cashew-æblet og Syngja med at anvende insekter i sunde drikke.  

Kl. 10.00 Kål til sygdomsbehandling v. Ulla Andersen, Green Gourmet & Per Bendix Jeppesen v. Aarhus Universitetshospital. 
Kan kål hjælpe til en sundere livsstil og medvirke i behandlingen af type 2 diabetes patienter? 

Kl. 10.25: Pause 

Kl. 10.35: Velkommen tilbage

Breakout session 1  (deltagerne deles på de to sessioner)

Spor A: Fødevarer og klima: 

  • Insekter i din aftensmad v. Charlotte Bay, BugAmok
    Som klimafortaler og insektelsker giver BugAmok et indblik i tilblivelsen af den første BugOtto på markedet og hvordan insekter kan blive en naturlig del af aftensmaden.
  • Den snirklende vej fra kaffeplantagen til Irma-hylden v. Magnus Harrison, Twisted Leaf
    Få indblik i rejsen frem til at blive verdens første producent af bæredygtige naturlige drikkevarer forædlet på blade fra kaffetræet.

Spor B: Fødevarer i et digitalt perspektiv

  • Automatisering i convenience køkkenet v. Jacob Rybov, Gastroform 
    Kan vi tilberede convenience food uden brug af menneskehænder? Gastroform giver et indblik udviklingen af en automatiseret tilberednings-station, hvor kunstig intelligens er omdrejningspunktet.
  • Self-service waffel station v. Alexander Baden, Vaffelbaronerne 
    Vaffelbaronerne vil digitalisere og innovere din hotel-morgenmad. Med deres self-service waffel station har de sat alt ind på at udvikle en automatiseret vaffel station, med fokus på effektivisering, sikkerhed og minimering af madspild.   
  • Hurtig modning af kvalitets skinke v. Rune Havgaard, Rævhede Naturprodukter
    Rævhede Naturprodukter har via Tublin posen skabt en hel unik modningteknik hvor fødevaresikker og kvalitet går op i en højere enhed. Idag sælger de deres modnede kvalitets skinker til top restauranter.

Kl. 11.30: Pause

Kl. 11.40: Velkommen tilbage 

Kl. 11.45: Fra tang til top-performance v. Jens Christian Møller, Tang-Huset.
Et nyt vegansk alginatprodukt kan understøtte og forbedre atleters restitution og performance. Smag produktet og hør om resultaterne fra test på Aarhus Universitetshospital.

Kl. 12.05: Afrunding 

Kl. 12:15: Tak for idag

Kontakt

Kathrine Lykke Kirk

klk@foodbiocluster.dk

+4525341833

ONLINE: Fremtidens fødevarer –  afslutning af Future Food Innovation DEV
ONLINE: Fremtidens fødevarer –  afslutning af Future Food Innovation DEV