Nye, sunde og klimavenlige råvarer - NU ONLINE
Information
- Sted:
- Online
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 19. november 2020 kl. 10:00
- Til:
- 19. november 2020 kl. 15:15
Vil du være på forkant med de nye tendenser indenfor klimavenlige og klimaresistente råvarer? Så er denne temadag noget for dig. Vi sætter fokus på hvorfor nogle råvarer belaster klimaet mere end andre og kommer med eksempler på innovative produkter der vil være at finde i fremtidens køkkener.
Programmet henvender sig især til restauranter og små fødevareproducenter med interesse i at bruge klimavenlige råvarer, men alle er velkomne.
Når dagen er slut, vil du have fået:
- Ny viden om hvilke råvarer der er mest klimavenlige
- Kendskab til nye, innovative råvarer du måske kommer til at bruge i fremtiden
- Inspiration til at gøre din egen restaurant eller virksomhed mere klimavenlig
Det kan du opleve:
- Kunstbryggeriet, som har fundet ud af, at deres restprodukt har værdi
- Kokken fra FoodtureLab, der produktudvikler med alternative råvarer
- DTU, der fortæller om hvordan havets resurser kan give nye veje til sundhed og velsmag
- Vedersø Klit Badehotel, der har brugt klimavenlighed og bæredygtighed som fundament for succes
- Den Plantebaserede Sygeplejerske, der sætter fokus på fordelene ved planter i kosten
- Forskeren fra AAU, der kaster lys over hvilke råvarer der belaster klimaet mest og hvorfor
- SalFar-projektet, der arbejder med salttolerante afgrøder for at imødegå stigende vandstand i havet
Når du tilmelder dig vil du modtage en invitation med link til arrangementet ca. 1 time før vi går i gang.
Program:
10.30 Virtuel velkomst
10.35 Klima og mad i restauranter: hvad betyder råvarer, opskrifter og menukort? v/Lektor Michael Søegaard Jørgensen fra Ålborg Universitet
11.15 Udvikling af klimaresistente afgrøder på saltholdige områder v/ Senior Project Manager Dorte Storper, Sagro
11.45 Frokostpause
12.15 Udnyttelse af underudnyttede og uudnyttede marine råvarer til fødevare v/ Seniorforsker Ann-Dorit Moltke Sørensen, DTU Fødevareinstituttet
12.45 Fra alger til mad – se den innovative proces v/ Kok og produktudvikler Jacopo Leonardo Valeri, FoodtureLab, Teknologisk Institut
13.15 Pause
13.30 Mød Vedersø Klit Badehotel, et hotel i med- og modvind, med fokus på klima og bæredygtighed i en hård branche
13.50 Kunstbryggeriet Far og Søn fortæller om deres virksomhed samt deres tilgang til klimaet, ved Bo Rino Christiansen
14.10 Plantebaseret kost - Den Plantebaserende Sygeplejerske
14.40 Spørgsmål og debat
15.00 Tak for i dag