Digital Uni Food Day
Information
- Sted:
- Zoom
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 10. november 2020 kl. 13:00
- Til:
- 10. november 2020 kl. 16:15
Uni Food Day sætter fokus på fødevareindustrien og den nyeste viden inden for klima. Hør om den nyeste forskning fra universiteterne, hvor de giver deres bud på, hvordan vi i fremtiden måske skal arbejde med mikroalger, insekter, bæredygtigemballage og hvilke sidestrømme vi skal blive bedre til at udnytte for at mindske klimaaftrykket.
Hør også hvordan Unilever arbejder med klimainnovation, og hvad er driver dem til det.
Konferenceprogrammet foregår digitalt, så du har mulighed for at deltage uanset hvor du befinder dig henne. Det er stadig muligt at deltage i den efterfølgende netværksmiddag i Staldkøkkenet i København.
Program for dagen
13.00 | Velkommen
Helle Vedel Friis, Innovation Manager, Danish Food Innovation
13.15 | Bæredygtighed i praksis med fokus på madspild og alternative kødprodukter
Frank Jakobsen, Udviklingskok, Unilever Food Solutions
13.45 | Tema 1: Alternative proteinkilder
Sådan kan alternative proteinkilder være en af klimaløsningerne
Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Mikroalger til fødevarer
Malene Fog Lihme Olsen, Seniorspecialist, Teknologisk Institut
Insekter som fødevareingrediens
Simon Hvid, Konsulent, Teknologisk Institut
Fødevarematricens betydning for proteinfordøjelighed
Jette Young, Lektor og forskergruppeleder, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Panel diskussion
14.30 | Tema 2: Bæredygtig emballage
Hvad er et bæredygtigt emballagevalg?
Michael Zwicky Hauschild, Professor, DTU Management
Forbrugerrespons på bæredygtig fødevareemballage
Bent Hübertz, CMO, KLS PurePrint
Bæredygtig emballage til frisk frugt og grønt
Merete Edelenbos, Lektor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Cirkulær og sikker emballage til fødevare
Gitte Alsing Pedersen, Senior rådgiver, DTU Fødevareinstituttet
Panel diskussion
15.15 | Pause
15.30 | Tema 3: Fødevarespild
Upcycled polymeric plant waste to control body weight and prevent diabetes (UK)
Mario M Martinez, Assistant Professor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Friskhedsmåling og bestemmelse af holdbarhed i kød og fisk
Jeanette Hvam, CEO, AmiNIC
Udnyttelse af sidestrømme fra frugt, grønt og bær
Karsten Olsen, Lektor, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Søstjerner som en ny kilde til protein og omega3
Charlotte Jakobsen, Professor, DTU Fødevareinstituttet
Panel discussion (UK)
16.15 | Tak for i dag