Digital Uni Food Day

Information

Sted:
Zoom
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
10. november 2020 kl. 13:00
Til:
10. november 2020 kl. 16:15
Uni Food Day sætter fokus på fødevareindustrien og universitetsforskere med målet om at inspirere og dele den nyeste viden inden for klima.

Uni Food Day sætter fokus på fødevareindustrien og den nyeste viden inden for klima. Hør om den nyeste forskning fra universiteterne, hvor de giver deres bud på, hvordan vi i fremtiden måske skal arbejde med mikroalger, insekter, bæredygtigemballage og hvilke sidestrømme vi skal blive bedre til at udnytte for at mindske klimaaftrykket.

Hør også hvordan Unilever arbejder med klimainnovation, og hvad er driver dem til det.

Konferenceprogrammet foregår digitalt, så du har mulighed for at deltage uanset hvor du befinder dig henne. Det er stadig muligt at deltage i den efterfølgende netværksmiddag i Staldkøkkenet i København.

 

Program for dagen

13.00 | Velkommen
     Helle Vedel Friis, Innovation Manager, Danish Food Innovation

13.15 | Bæredygtighed i praksis med fokus på madspild og alternative kødprodukter
     Frank Jakobsen, Udviklingskok, Unilever Food Solutions

13.45 | Tema 1: Alternative proteinkilder

     Sådan kan alternative proteinkilder være en af klimaløsningerne
     Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

     Mikroalger til fødevarer
     Malene Fog Lihme Olsen, Seniorspecialist, Teknologisk Institut

     Insekter som fødevareingrediens
     Simon Hvid, Konsulent, Teknologisk Institut

     Fødevarematricens betydning for proteinfordøjelighed
     Jette Young, Lektor og forskergruppeleder, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet

     Panel diskussion

14.30 | Tema 2: Bæredygtig emballage

     Hvad er et bæredygtigt emballagevalg?
     Michael Zwicky Hauschild, Professor, DTU Management

     Forbrugerrespons på bæredygtig fødevareemballage
     Bent Hübertz, CMO, KLS PurePrint

     Bæredygtig emballage til frisk frugt og grønt
     Merete Edelenbos, Lektor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet

     Cirkulær og sikker emballage til fødevare
     Gitte Alsing Pedersen, Senior rådgiver, DTU Fødevareinstituttet

     Panel diskussion

15.15 | Pause

15.30 | Tema 3: Fødevarespild

     Upcycled polymeric plant waste to control body weight and prevent diabetes (UK)
     Mario M Martinez, Assistant Professor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet

     Friskhedsmåling og bestemmelse af holdbarhed i kød og fisk
     Jeanette Hvam, CEO, AmiNIC

     Udnyttelse af sidestrømme fra frugt, grønt og bær
     Karsten Olsen, Lektor, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

     Søstjerner som en ny kilde til protein og omega3
     Charlotte Jakobsen, Professor, DTU Fødevareinstituttet

     Panel discussion (UK)

16.15 | Tak for i dag 


Kontakt

Helle Friis

hvf@foodbiocluster.dk

+4527736040

Digital Uni Food Day