Kick-off: Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet med fokus på forretningsgørelse af fødevarespild
Information
- Sted:
- CPH Food Space, Slagtehusgade 11, 1715 København, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 27. august 2019 kl. 09:30
- Til:
- 27. august 2019 kl. 15:30
På dette kick-off sætter vi fokus på forretningsgørelse af fødevarespildet i fødevareindustrien, foodservice og detailhandel. Af publikationen ”Fødevareinnovation i verdensklasse – frem mod 2030” fremgår det: ”At ca. 33 pct. af alle fødevarer går til spilde. I udviklingslandene sker dette i den første del af værdikæden. I de rige lande sker dette i sidste del af værdikæden. Alene i Danmark spildes 700.000 tons fødevarer. 260.000 tons spildes i husholdningerne; detailhandlere og foodservice tegner sig for 227.000 tons, og det resterende spild opstår i primærproduktionen og i fødevareindustrien."
PROGRAM
9.30-10.00 Registrering, kaffe og networking
10.00-10.10 Jacob Mogensen, Innovationsnetværket for Bioressourcer & Kathrine Vejgaard Stage, Danish Food Innovation byder velkommen
10.10-10.40 Drivkræfter og barrierer: Sådan skabes bæredygtig forretning ved Kristin B. Munksgaard, Syddansk Universitet
10.40-11.00 Implementering af den strategiske beslutning om at udskifte 2 millioner engangsplastølkrus med genanvendelige ølkrus ved Nikolai Milman, Grøn Koncert, Muskelsvindfonden
11.00-11.20 Fermenterede drikkevarer, mask chips og networking
DEL 1: Nye teknologier, der bryder barrierer
11.20 – 11.40 Sporbarhed og logistik ved Katrine Søndergård, Tracezilla
Cases: Convert og Circular Food Technology
11.40-12.00 Fermentering af restprodukter, Ernst Max Nielsen, Lab Lab
Case: Mask fra Grauballe Bryghus og Valle fra Tebstrup Gedeosteri
12.00-12.20 Undgå at spilde tid og energi på at transportere madaffald i grisespande ved
Søren Pihl, Biotrans Service
Cases: Kold College og D’Angleterre
12.20-13.00 Frokostpause og networking
DEL 2: Forretningsgørelse af fødevarespild – nye innovative produkter
13.00-13.20 Fra organisk affald til fødevareingrediens ved Michael Jensen, Unibio
13.20-13.50 Irma-butikker skal donere gamle bananer ved Christian Cordius, Banana Cph
13.50-14.10 Pause og networking
14.10 – 14.40 Coops arbejde med at gøre madspild til forretning ved Signe Frese, Coop
14.40- 15.00 Vores cirkulære fødevarefremtid ved Emil Buhl Krøll, Circular Food Technology
15.00-15.20 Når restprodukter bliver til øl ved Timothy John Hobley, DTU Fødevareinstituttet
15.20 Øl brygget på overskudsris og networking