Kick-off: Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet med fokus på forretningsgørelse af fødevarespild

Information

Sted:
CPH Food Space, Slagtehusgade 11, 1715 København, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
27. august 2019 kl. 09:30
Til:
27. august 2019 kl. 15:30
Fokus på forretningsgørelse af fødevarespildet i fødevareindustrien, foodservice og detailhandel

På dette kick-off sætter vi fokus på forretningsgørelse af fødevarespildet i fødevareindustrien, foodservice og detailhandel. Af publikationen ”Fødevareinnovation i verdensklasse – frem mod 2030” fremgår det: ”At ca. 33 pct. af alle fødevarer går til spilde. I udviklingslandene sker dette i den første del af værdikæden. I de rige lande sker dette i sidste del af værdikæden. Alene i Danmark spildes 700.000 tons fødevarer. 260.000 tons spildes i husholdningerne; detailhandlere og foodservice tegner sig for 227.000 tons, og det resterende spild opstår i primærproduktionen og i fødevareindustrien."   

 

 

PROGRAM

9.30-10.00     Registrering, kaffe og networking

 

10.00-10.10    Jacob Mogensen, Innovationsnetværket for Bioressourcer & Kathrine Vejgaard Stage, Danish Food Innovation byder velkommen

10.10-10.40    Drivkræfter og barrierer: Sådan skabes bæredygtig forretning ved Kristin B. Munksgaard, Syddansk Universitet

10.40-11.00    Implementering af den strategiske beslutning om at udskifte 2 millioner engangsplastølkrus med genanvendelige ølkrus ved Nikolai Milman, Grøn Koncert, Muskelsvindfonden

11.00-11.20 Fermenterede drikkevarer, mask chips og networking

 

DEL 1: Nye teknologier, der bryder barrierer

11.20 – 11.40    Sporbarhed og logistik ved Katrine Søndergård, Tracezilla
Cases: Convert og Circular Food Technology

11.40-12.00    Fermentering af restprodukter, Ernst Max Nielsen, Lab Lab
Case: Mask fra Grauballe Bryghus og Valle fra Tebstrup Gedeosteri

12.00-12.20    Undgå at spilde tid og energi på at transportere madaffald i grisespande ved
Søren Pihl, Biotrans Service
Cases: Kold College og D’Angleterre

 

12.20-13.00 Frokostpause og networking

 

DEL 2: Forretningsgørelse af fødevarespild – nye innovative produkter

13.00-13.20  Fra organisk affald til fødevareingrediens ved Michael Jensen, Unibio

13.20-13.50  Irma-butikker skal donere gamle bananer ved Christian Cordius, Banana Cph

13.50-14.10   Pause og networking

14.10 – 14.40  Coops arbejde med at gøre madspild til forretning ved Signe Frese, Coop

14.40- 15.00   Vores cirkulære fødevarefremtid ved Emil Buhl Krøll, Circular Food Technology

15.00-15.20   Når restprodukter bliver til øl ved Timothy John Hobley, DTU Fødevareinstituttet

 

15.20               Øl brygget på overskudsris og networking

Kontakt

Anna Grethe Jacobsen

agj@foodbiocluster.dk

+4524880109