24.06.2022 Food & Bio Cluster Denmark har i samarbejde med Teknologisk Institut og Centre for Research and Technology Hellas udarbejdet publikationen “Straw to Energy – Technologies, policy and innovation in Denmark” – en publikation om Danmarks kompetencer inden for anvendelse af halm til energiformål.
21.06.2022 Se spændende oplæg om forbrugerundersøgelser, studier og digitale værktøjer, som stiller skarpt på plantebaserede fødevarer.
21.06.2022 Teknologisk Institut har på vegne af Food & Bio Cluster Denmark gennemført en online undersøgelse, hvor man har spurgt 498 forbrugere om deres præferencer i forhold til plantebaserede fødevarer. Maja Krogsøe Skou fra Teknologisk Institut præsenterer her resultaterne i videoen her.
27.04.2022 I fem år har partnere i projektet SalFar arbejdet for at fremme ressourceeffektivitet af landbrugsjord i kystområder, der længe har været påvirkede af klimaforandringer. I dette inspirationskatalog får du et samlet overblik over den viden som SalFar-projektet har gjort sig, samt inspiration og ressourcer til handling.
10.04.2022 Mens priserne på naturgas og kunstgødning når nye højder, står landbruget og resten af samfundet overfor at skulle accelerere den grønne og cirkulære omstilling. Dette gælder selvfølgelig også i Holland og Danmark - to af de mest avancerede og konkurrencedygtige fødevarenationer i verden. Ny rapport sætter fokus på potentialet for samarbejde og videndeling mellem de to lande.
16.02.2022 Droner, satellitter, sensorer og kunstig intelligens. Fremtiden bliver endnu mere digital og giver os nye muligheder for at udvikle klimavenlige og bæredygtige fødevarer og biobaserede produkter. Se cases fra den virkelige verden og hent inspiration til digitale teknologier og nye forretningsmodeller.
16.02.2022 Industriel forarbejdning af fødevarer har de seneste år udviklet sig i en ny teknologisk retning. Denne rapport giver et overblik over udviklingen og identificerer teknologiområder i vækst, der kan få særlig betydning for udviklingen af den danske fødevareforarbejdede industri.
17.01.2022 I en ny rapport, der er udarbejdet for Food & Bio Cluster Denmark, har Teknologisk Institut beskrevet status og perspektiver for mikroalgeproduktionen i Danmark.
05.12.2021 Hvilken tilgængelig forskning findes der inden for naturlige tilsætningsstoffer? Københavns Universitet har udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.
01.12.2021 Test af potentialerne for bioraffinering af restfraktionen klid fra mølning af alm. hvede, ølandshvede og spelt hos Samsø Mel.