• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Tilsætningsstoffer fra naturlige kilder - status for forskning inden for området på Københavns Universitet

5. december 2021

Hvilken tilgængelig forskning findes der inden for naturlige tilsætningsstoffer? Københavns Universitet har udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.

FOTO: Joanie Simon, Unsplash FOTO: Joanie Simon, Unsplash

 

Ordet ”tilsætningsstoffer” skurrer i ørerne på mange forbrugere – næsten 40 % af os forsøger at undgå tilsætningsstoffer i maden. Derfor har både virksomheder og forskerne i årevis jagtet mere naturlige tilsætningsstoffer, så man som virksomhed kan opnå ”clean label”. Og i disse år intensiveres forskningen, da tilsætningsstofferne er en integreret del af et klimavenligt fødevaresystem. Københavns Universitet har på forespørgsel fra Food & Bio Cluster Denmark udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.

 

Rapporten gennemgår systematisk forskningens status inden for fem hovedområder:

  • Konservering og holdbarhed (herunder mikrobielle kulturer, naturlige antioxidanter fra planter og enzymer i brødfremstilling)
  • Smagsregulering (herunder umami og kokumi, mikrobielle kulturer)
  • Structur og viskositet (herunder mikrobielle kulturer, ostepulver, peptider, oleogeler, emulsioner og skum stabiliseret af partikler – pickering systems)
  • Farveoptimering (herunder naturlige farvestoffer og nye trends, farveoptimering v.hj.a. mikroorganismer)
  • Sundhedsfremme (herunder langkædede omega-3 fedtsyrer, calcium, probiotika og andre mikrobielle kulturer og medier, bioaktive peptider).

 

Download rapporten her

 

Rapporten er bestilt af Food & Bio Cluster Denmark i regi af Innovationskraft støttet af Ministeriet for Forskning og Uddannelse.

Tilbage

Tilsætningsstoffer fra naturlige kilder - status for forskning inden for området på Københavns Universitet /Default.aspx?ID=11051&newsid=2946&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Naturlige-tilsAetningsstoffer_940x520px.jpg

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?