• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Perspektiver for mikroalger som en lokal og bæredygtig proteinkilde

17. januar 2022

I en ny rapport, der er udarbejdet for Food & Bio Cluster Denmark, har Teknologisk Institut beskrevet status og perspektiver for mikroalgeproduktionen i Danmark.

Mikroalger er en stor og alsidig gruppe af encellede organismer, hvoraf mange af arterne kan præstere meget høje vækstrater. Mikroalger er karakteriseret ved et højt proteinindhold, og de kan produceres ved brug af næringsstoffer og CO2 fra industrielle sidestrømme. Dermed bidrager mikroalgeproduktionen både til recirkulering af næringsstoffer og til reduktion af drivhusgasudledningen.


Alt dette gør mikroalger interessant som en lokal og bæredygtig proteinkilde til både foder og fødevarer. Hertil kommer, at der fra nogle af mikroalgerne kan udvindes højværdikomponenter i form af naturlige farvestoffer og kosttilskud, f.eks. Omega-3 fedtsyrer.


I en ny rapport, der er udarbejdet for Food & Bio Cluster Denmark, har Teknologisk Institut beskrevet status og perspektiver for mikroalgeproduktionen i Danmark.


Der findes i dag kun ganske få kommercielt aktive mikroalgeproducenter i Danmark, og det er overvejende små og nye virksomheder. Men godt hjulpet af behovet for klimavenlige fødevarer vurderes der at være et stort potentiale for, at mikroalgeproduktionen over de kommende år kan vokse betydeligt både målt i producerede mængder og i antallet af kommercielle aktører. 


Således pågår der også en lang række forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for teknologier og metoder til effektiv produktion og forarbejdning af mikroalger til foder- og fødevareprotein og til forskellige højværdiprodukter. To eksempler på igangværende udviklingsprojekter er ReMAPP, som er støttet af Innovationsfonden og GUDP-projektet ProLocAl. 


Find mikroalgerapporten her og læs mere om disse projekter.


Rapporten er udarbejdet som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.  


Vil du vide mere? Kontakt Thorkild Qvist Frandsen: tqf@foodbiocluster.dk.

 

Tilbage

Perspektiver for mikroalger som en lokal og bæredygtig proteinkilde /Default.aspx?ID=11051&newsid=2963&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/Mikroalge-foto_940x520px.png

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?