16. november 2022
Vi har ladet fødevareindustrien kigge ind i krystalkuglen og har spurgt ind til virksomhedernes behov i forhold til en yderligere optimering af produktionen, optimering af rengøringen eller frigivelse af produkter.
FORCE Technology har uadarbejdet denne analyse, der sætter fokus på, hvilke perspektiver og behov SMV fødevarevirksomheder har for nye testmetoder til identifikation af patogene og kvalitetsforringende mikroorganismer i fødevareproduktionen.
Som led i fokusanalysen er der gennemført en kortlægning af behovet blandt virksomhederne for sådan en metode, og samtidig er det identificeret, hvilke muligheder en sådan metode kan give virksomhederne, herunder eksempelvis hurtigere frigivelse af produktet, hurtigere identifikation af kritiske steder i produktionen, højere fødevaresikkerhed og bedre kvalitet mv.
Der er talt om optimering, bæredygtighed og ikke mindst besparelse, og digitalisering og behov herfor er rundet. Hvad gøres der ude hos virksomhederne i forhold til det, og hvordan ser fremtidsperspektiverne ud i forhold til ønske om digitalisering?
Undersøgelsen er lavet blandt SMVer og store virksomheder inden for både pharma, kemi, udstyr, fødevarer, storkøkkener og uddannelse.
Rapporten er udarbejdet som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.
Kontakt Kathrine Vejgaard Stage, kvs@foodbiocluster.dk
Ny analyse: Perspektiver for brug af effektiv testmetode til identifikation af patogener og kvalitetsforringende mikroorganismer i fødevareproduktion
/Default.aspx?ID=11051&newsid=3104&Action=1¤tPage=1&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/testmetoder_940x520.png