• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme
  • Du er her:
  • Projekter
Foto: Pexels

Foto: Pexels

Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme

I et nyt samarbejdsprojekt skal der udvikles et koncept for møbler fremstillet af genanvendte materialer, der er ikke skal transporteres over store afstande.

Der skal derfor udvikles en komposit, som kan presses i forskellige former, og som samtidig har den nødvendige styrke og holdbarhed til at kunne bruges til møbler. Kompositmaterialet vil dermed være et mere bæredygtigt alternativ til eksempelvis skalstole i plast eller tynde finerplader, og det skal fremstilles af hamp, som kan dyrkes i Danmark uden brug af pesticider. Samtidig er det målet at skabe en æstetisk profil, så de anvendte naturfibre bliver synlige i det færdige møbelprodukt.

Komposit uden brug af ikke-nedbrydelige plastbindere

For at lykkes med det nye møbelkoncept, er det et krav at kompositmaterialet lever op til gældende standarder, og at der uden problemer kan monteres beslag og ben. Disse krav skal tilmed opfyldes uden at der gås på kompromis med bæredygtigheden.

En af de udfordringer, som projektet skal finde en løsning på er, at det er nødvendigt at fremstille en komposit uden brug af ikke-nedbrydelige plastbindere, da disse kan være en kilde til mikroplast, når møblet ikke længere er i brug. Derfor undersøges det om forskellige biobaserede bindere som fx lignin eller stivelse, kan være løsningen. 

Partnere i projektet

Samarbejdsprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Foersom & Hiort-Lorenzen Designere og Teknologisk Institut.


Projektet ”Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Samarbejdsprojekter
    • Zeolit kan rense vand fra produktion af fisk i lukkede systemer
    • Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
    • StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer
    • Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme
    • Grannåle læder
    • InsektReactor
    • Søsalat til ingredienser og fødevarer
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning
  • Arkiv

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?