• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
  • Du er her:
  • Projekter
Foto: Pexels

Foto: Pexels

Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen

Der er store forventninger til en dansk produktion af protein fra grønne afgrøder som f.eks. græs. Brunsaften og pulpen, som er sidestrømme græsraffineringsanlægget, kan anvendes til biogasproduktion, men det er ikke uden udfordringer. To danske virksomheder er gået sammen om at optimere processerne, så der sikres maksimalt biogasudbytte af brunsaften og pulpen.

Model for tilførslen af brunsaft og pulp fra grøn proteinproduktion

I et nyt samarbejdsprojekt, som er igangsat af Food & Biocluster Denmark, vil der blive udviklet og beskrevet en model for, hvordan tilførslen af brunsaft og pulp fra grøn proteinproduktion skal tilføres biogasanlægget for at opnå den optimale biogasproduktion. 

Partnere

Modellen udvikles i et samarbejde mellem Nordic Green Engineering Aps og Ausumgaard Biogas, hvor biogasprocessen løbende overvåges, mens en række forskellige procesparametre varieres.

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og forventes afsluttet ved udgangen af 2022.

Mere viden? 

Kontakt Thorkild Qvist Frandsen (Team Leader - Bioresources)  på tqf@foodbiocluster.dk​ for mere info.

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Samarbejdsprojekter
    • Zeolit kan rense vand fra produktion af fisk i lukkede systemer
    • Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
    • StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer
    • Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme
    • Grannåle læder
    • InsektReactor
    • Søsalat til ingredienser og fødevarer
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning
  • Arkiv

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?