Der er store forventninger til en dansk produktion af protein fra grønne afgrøder som f.eks. græs. Brunsaften og pulpen, som er sidestrømme græsraffineringsanlægget, kan anvendes til biogasproduktion, men det er ikke uden udfordringer. To danske virksomheder er gået sammen om at optimere processerne, så der sikres maksimalt biogasudbytte af brunsaften og pulpen.
I et nyt samarbejdsprojekt, som er igangsat af Food & Biocluster Denmark, vil der blive udviklet og beskrevet en model for, hvordan tilførslen af brunsaft og pulp fra grøn proteinproduktion skal tilføres biogasanlægget for at opnå den optimale biogasproduktion.
Modellen udvikles i et samarbejde mellem Nordic Green Engineering Aps og Ausumgaard Biogas, hvor biogasprocessen løbende overvåges, mens en række forskellige procesparametre varieres.
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og forventes afsluttet ved udgangen af 2022.
Kontakt Thorkild Qvist Frandsen (Team Leader - Bioresources) på tqf@foodbiocluster.dk for mere info.