• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer
  • Du er her:
  • Projekter
Foto: Pexels

Foto: Pexels

StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer 

I et nyt samarbejdsprojekt afprøves et dyrkningssystem, hvor marken opdeles i smalle striber med forskellige afgrøder, herunder både enårige og flerårige afgrøder.

Dette giver potentiale for øget biodiversitet på dyrkningsfladen og positive effekter i form af bedre bestøvning og effektiv biologisk bekæmpelse af skadedyr.

Derfor opnås der et mere robust dyrkningssystem, som kan levere stabile udbytter – selv når der er store udsving i nedbør og temperaturer og et måske større pres fra skadevoldere og plantesygdomme. 

Stribedyrkning er ikke praktisk mulig med traditionelle landbrugsmaskiner. Udviklingen af intelligente markrobotter, som selv kan bevæge sig rundt med stor nøjagtighed, gør det imidlertid realistisk at opdyrke markerne i smalle striber.

Anvendelsen af sensorer, effektiv dataopsamling og kunstig intelligens giver mulighed for at blive klogere på dyrkningssystemets tilstand og at dokumentere positive effekter. Samtidig bidrager dataopsamlingen til en bedre sporbarhed i fødevareværdikæden. Derfor undersøges, i dette samarbejdsprojekt, mulighederne for forbedringer af teknologierne og erfaringsopsamling hos alle partnerne til gavn for fortsat udvikling og implementering i praksis.

Partnere

Samarbejdsprojektet gennemføres i et samarbejde mellem AgroIntelli, FieldSense og Københavns Universitet.

Projektet ” StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Samarbejdsprojekter
    • Zeolit kan rense vand fra produktion af fisk i lukkede systemer
    • Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
    • StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer
    • Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme
    • Grannåle læder
    • InsektReactor
    • Søsalat til ingredienser og fødevarer
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning
  • Arkiv

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?