• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Søsalat til ingredienser og fødevarer
  • Du er her:
  • Projekter
Foto: Pexels

Foto: Pexels

Søsalat til ingredienser og fødevarer

Søsalat (Ulva lactucca) er en tangtype, som udmærker sig ved at være hurtigtvoksende og let tilgængelig i Danmark, idet den har stor udbredelse i mange af vores fjorde, å-løb og i nærkystområder.

Søsalat indeholder to interessante polymere forbindelser, nemlig ulvan (en viskøs sukkerpolymer) og protein med samtlige essentielle aminosyrer. Der er således et stort potentiale for at høste søsalat med henblik på udvinding af disse højværdikomponenter til brug i ingrediens-og fødevareindustrien.

Det overordnede formål

Det overordnede formål med projektet er at undersøge mulighederne for at udvikle et kommercielt levedygtigt bioraffineringskoncept til fremstilling af fødevareingredienserne ulvan og protein ud fra søsalat.

Ingredienserne vil blive karakteriseret med henblik på funktionelle egenskaber som f.eks. viskositet, gelering, kemisk sammensætning og renhed, fordøjelighed, aminosyrer og antioxidanter.

Projektet skal ses som et forprojekt, hvor de centrale processer i fremstillingskonceptet undersøges nærmere med henblik på at opnå proof-of-principle.

Hvis projektet kan eftervise, at der er et potentiale for et miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt fremstillingskoncept, vil næste trin være at teste ingredienserne i relevante eksisterende og nye produkter.

Herefter skal der udvikleset fuldskala-anlæg med de relevante teknologier til alle processer i bioraffineringskonceptet. 

Partnere i projektet 

Projektet gennemføres i samarbejde mellem Teknologiske Institut, Nordisk Tang og Nordic Marine Nutrition.  

Projektet ”Søsalat til ingredienser og fødevarer” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

 

 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Samarbejdsprojekter
    • Zeolit kan rense vand fra produktion af fisk i lukkede systemer
    • Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
    • StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer
    • Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme
    • Grannåle læder
    • InsektReactor
    • Søsalat til ingredienser og fødevarer
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning
  • Arkiv

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?