Mange fødevareproducenter søger at gøre deres produkter sundere og vinde markedsandele med fokus på den sundhedsbevidste forbruger. En gruppe af disse producenter laver produkter målrettet syge og rehabiliterings personer, hvilket kræver proteiner af en god kvalitet. Dog er det svært at distancere sig i et marked, hvor det ikke er muligt at dokumentere proteinets høje kvalitet, og det samme gælder i forhold til udviklingen af nye proteinkilder. Disse problemstillinger adresseres i samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet og virksomhederne ToftCare, Skarø Is, Essentia Protein Solutions, Møllerup Gods, KMC og Lihme Protein Solutions.
Ved brug af metoder som AU-FOOD har sammensat og udviklet på, vil projektet screene de involverede virksomheders produkter for deres ernæringsmæssige kvalitet; fordøjelighed, biologiske tilgængelighed og stimulering af muskelvækst. Dette vil danne fundament for en generel metode til at screene kvaliteten af eksisterende samt nye protein kilder, og som kan anvendes af flere virksomheder, som arbejder med proteiner.
Aarhus Universitet og virksomhederne ToftCare, Skarø Is, Essentia Protein Solutions, Møllerup Gods, KMC og Lihme Protein Solutions.