• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
  • Du er her:
  • Projekter

Plantebaserede clean-label proteiner til at øge overrun i 100% plantebaseret is-creme

Projektbeskrivelse

Efterspørgslen på bæredygtig plantebaseret is vokser kraftigt, men manglende teknologi til at skabe overrun gør isen kompakt og dyrere end traditionel is, og det hæmmer udbredelsen.

Udfordringen er at opnå cremet og luftig tekstur uden brug af fløde og æg. De fleste emulgatorer/stabilisatorer er målrettet animalske fødevarer og er E-nummer-baserede, men stadig flere forbrugere efterspørger plantebaserede “naturlige” fødevarer uden E-numre (“clean-label”). Missionen er at udvikle plantebaseret is med “skumbare” planteproteiner kombineret med clean-label stabilisatorer. 

Slutmålet for projektet er udvikling af grundlaget for nye typer funktionelle planteproteiner, dybere indsigt i planteproteiners funktionalitet i fødevarer, samt egentlige løsninger og prototyper (proof-of-concept), som kan danne grundlag for udvikling af nye typer økologisk plantebaseret clean-label is-creme.

Resultaterne forventes at kunne anvendes bredere end blot is-produktion, herunder bredt inden for plantebaserede fødevarer og “mejeri"-produkter (plantedrikke, planteyoghurt, plantesmør, mm.), og indeholder derfor et stort potentiale.

Partnere i projektet

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Københavns Universitet, Lihme Protein Solutions og NicecreamCPH.

 

Projektet ”Plantebaserede clean-label proteiner til at øge overrun i 100% plantebaseret is-creme” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Open Calls
  • Tværgående projekter
  • Samarbejdsprojekter
    • Zeolit kan rense vand fra produktion af fisk i lukkede systemer
    • Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
    • StripCroppingAI - Fremtidens biodiverse stribedyrkning faciliteret af robotter og IoTer
    • Udvikling af biobaserede bindere til hampekompositter i 2D og 3D forme
    • Grannåle læder
    • InsektReactor
    • Søsalat til ingredienser og fødevarer
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning
  • Arkiv

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?