• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Kultiveret kød
  • Du er her:
  • Projekter

Kultiveret kød – alternative materialer som base i hybridprodukter

Projektbeskrivelse

Bæredygtig fødevareproduktion med reduceret klimaaftryk er det altdominerende fokus i både den primære fødevareproduktion og i fødevareindustrien. Måltider er i mange tilfælde bundet op på et kødbaseret element, som bidrager med protein og fedt, men traditionel kødproduktion trækker store veksler på landmasse, vandforbrug og CO2-aftryk. En del af de elementære næringsstoffer kunne i fremtiden komme fra kultiveret kød, som vil kræve langt mindre areal og vand og bidrage med mindre CO2. 

For at producere kultiveret kød isolerer vi først muskelstamceller (satellitceller) fra dyret. Disse stamceller skal have en passende overflade at sætte sig fast på for at kunne formere sig, da de ikke kan formeres i suspension. I musklen hæfter cellerne på membranstrukturer, men når vi har isoleret satellitcellerne, kan vi eksperimentere med at lade dem sætte sig fast på andre overflader og dermed danne hybridprodukter af plantestillads med animalske celler. 

I dette feasibility/proof of principle-projekt vil vi isolere satellitceller fra kvæg og undersøge, hvor godt de sætter sig fast på de protein- eller kulhydratkilder, vi får leveret af de industrier, der er med i projektet. 

Det er målet at vise, at cellerne kan gro og fusionere på de materialer, virksomhederne kan bidrage med, og at vi sammen laver eventuelle tilpasninger, som kan gøre materialet bedre egnet til formålet. Derved bidrager dette feasibility/proof of principle-projekt til at øge virksomhedernes mulighed for, at netop deres materiale kommer i spil i forhold til fremtidige samarbejdsprojekter med det endelige mål, at der også i Danmark kan opstå produktionsvirksomheder inden for kultiveret kød/kultiverede hybridprodukter på længere sigt. 

Partnere i projektet

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem KMC, Gasa Nord Grønt, Legendary Vish og 3FIO limited samt Aarhus Universitet.

Projektet ”Kultiveret kød – alternative materialer som base i hybridprodukter” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Arkiv
  • Samarbejdsprojekter
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?