• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Improved functionality and sustainability of textured pea protein
  • Du er her:
  • Projekter

Improved functionality and sustainability of textured pea protein

Projektbeskrivelse

Brannatura og Crispy Food samarbejder om dette projekt, hvor de vil omdanne et biprodukt fra Crispy Foods produktion af struktureret ærteprotein til en ingrediens, der forbedrer produktegenskaber af teksturerede planteproteiner, proteinbarer og lignende. De forbedrede produktegenskaber kan eksempelvis være blødhed, tygbarhed og holdbarhed. Denne ingrediens vil forbedre Crispy Foods nuværende teksturerede ærteproteinprodukter samt give mulighed for at komme ind på nye markeder på en licensaftale eller som en ny ren mærkningsløsning til andre højproteinholdige produktproducenter.

Strukturerede ærteproteiner kan give en lovende markedsvækst og modtager god industriel opmærksomhed, fordi de ikke er allergifremkaldende og er ikke-GMO, hvilket gør dem til gode alternativer til soja- og hvedeproteiner, især i kødanaloger. Produktion af struktureret ærteproteinbaseret produkter har imidlertid tre hovedudfordringer:

Ærteprotein er ernæringsmæssigt ufuldstændigt, da det mangler tilstrækkelige mængder af to væsentlige aminosyrer; methionin og threonin. Kroppen kan ikke lave essentielle aminosyrer, og derfor skal de komme fra vores kost. Generelt er proteiner i animalske fødevarer komplette, hvorimod planteproteiner mangler én eller flere af disse essentielle aminosyrer.

Under ekstruderingsprocessen til fremstilling af strukturerede ærteproteiner kommer et fint ærteproteinpulver ud som et biprodukt af ekstrudering, som betragtes som et affaldsprodukt.

Produkter, der er rige på ærteprotein såsom proteinbarer eller ekstruderede ærteproteinprodukter såsom kødanaloger, lider af hærdning, tab af saftighed og reduceret sejhed under opbevaring på grund af kemisk-fysiske mekanismer. Dette begrænser sådanne produkters fysiske holdbarhed og reducerer forbrugernes accept. Forbedring af teksturen på de produkter, der er rige på ærteprotein, er en forudsætning for at udvikle mere forbruger-appellerende plantebaserede produkter - såsom bløde saftige kødanaloger, bløde tygbare proteinbarer og proteinekstrudater.

Partnere i projektet

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem virksomhederne Brannatura og Crispy Food.

 

Projektet ”Improved functionaliy and sustainability of textured pea protein” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Arkiv
  • Samarbejdsprojekter
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?