• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / FerMa - fermentering af grønmalt
  • Du er her:
  • Projekter
Foto: uirá uirá fra Pixabay

Foto: uirá uirá fra Pixabay

FerMa – fermentering af grønmalt til ressourcebesparende drikkevareproduktion 

Projektbeskrivelse

Bygmalt er en af de mest brugte ingredienser i fermenterede drikkevarer og bliver primært anvendt i øl og spiritus. Drikkevareindustrien er storforbruger af energi og andre ressourcer, og derfor er der stort behov og efterspørgsel efter innovation, der kan bidrage til den grønne omstilling og sikre bæredygtige drikkevarer og CO2-reduktioner i branchen. 

Projektteamet vil udvikle en ny maltningsproces, der ikke kræver tørring og ristning af korn, men i stedet muliggør anvendelse af bygkorn direkte i bryggeprocessen. I projektet vil produktionsprocessen blive udviklet, og partnerne vil foretage testfermenteringer til prototyper på nye drikkevarer og i traditionel brygning. Denne “grønmalt” vil have et markant reduceret energiforbrug og CO2-aftryk, høj mikrobiel diversitet og enzymatisk kapacitet samt et interessant smagspotentiale. 

Anvendelse af grønmalt fremfor traditionel bygmalt har potentiale til at skabe en grundlæggende ny måde at producere øl og spiritus på, som knytter producenter tættere med landmænd. Dette kan inspirere innovationer på tværs af Danmark og langt ud over landets grænser med stort potentiale for bidrag til den grønne omstilling.

Partnere i projektet

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem White Labs – Copenhagen, Empirical og Københavns Universitet.

Projektet ”FerMa – fermentering af grønmalt til ressourcebesparende drikkevareproduktion” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Arkiv
  • Samarbejdsprojekter
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?