• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Samarbejdsprojekter
  • / Data til reduktion af fødevarespild
  • Du er her:
  • Projekter

Data til reduktion af fødevarespild 

Projektbeskrivelse

Projektets overordnede formål er at sætte blus under de digitale muligheder, der er for at udnytte data om råvarer og processer i fødevareindustrien til at reducere produktionsspild. Den opnåede viden kan udbredes til hele fødevareindustrien og derved bidrage til en mere bæredygtig fødevareproduktion og øge danske virksomheders globale konkurrencedygtighed med en mere lønsom produktion.

Projektet vil fokusere på, hvordan reologi (viden om massers flydeegenskaber, når de påvirkes af en mekanisk kraft) kan bruges til effektivt at forebygge produktionsspild. Viden om testsystemernes reologiske egenskaber kobles sammen med mængden af produktionsspild, hvilket skaber en forståelse for årsagerne til spild. Hvis målingerne kommer uden for normalområdet, kan det bruges til at alarmere operatørerne, så de tidligt i processen kan foretage en korrigerende handling, før spildet opstår.

Projektet, der har et samlet budget på 600.000 kr., bygger videre på et større forskningsprojekt finansieret af Innovationsfonden, SMARTS, som blev afsluttet i 2020, Projektet her vil tage en af metoderne, der blev forsket i, og få den gjort anvendelig og tilgængelig i fødevareindustrien. Samtidig vil der være god synergi til et netop bevilget projekt fra GUDP, Repros, hvor der vil blive fokuseret på at udvikle matematiske modeller, som kan koble store mængder procesdata og produktionsspild sammen.

 

Partnere i projektet

Teknologisk Institut er hovedansøger, og de deltagende fødevarevirksomheder er The Whole Company og Miss Bagel, der har forskellige produktioner. Det sikrer, at de løsninger, der udvikles i løbet af projektet, bliver generiske og nemmere at udbrede til resten af fødevareindustrien efter projektets udløb. Det er målet at opnå en gennemsnitlig reduktion af produktionsspild på 25% hos de deltagende virksomheder.

 

Projektet er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Kontakt Anni Simonsen på asi@foodbiocluster.dk for mere info.

 

Menu

  • Bioressourcer
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Arkiv
  • Samarbejdsprojekter
    • New and innovative foam kiss
    • Bæredygtighed i fiskesektoren
    • Optimering og bioraffinering af lutein fra mikroalger
    • Havvand i fiskeindustrien
    • FerMa - fermentering af grønmalt
    • PowerFish
    • Kultiveret kød
    • Digital integration i SMVer
    • Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed
    • Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
    • Mikroalger til fødevarer
    • Insekter som fødevareingrediens
    • Måling af kvalitet og modning af kød og fisk
    • Bæredygtig forsyning
    • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
    • Screening af proteiners ernæringsværdi
    • Søstjerners kvaliteter til brug i produktion
    • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk
    • Fra mikroalger til velsmagende næringsrige produkter til ældresegmentet
    • Fra rapskage til proteinrig fødevareingrediens
    • Plantebaserede clean-label proteiner i 100% plantebaseret is-creme
    • Improved functionality and sustainability of textured pea protein
    • Mask: Øllets værdifulde rest
    • Data til reduktion af fødevarespild
    • Optimal Klimaplantning

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?