Ved at implementere bæredygtige emballageløsninger til fødevarer vil det ofte medføre prisstigninger og ændring i produktelementer, som kan påvirke markedspositionen af mærket. Dette gør, at flere fødevarevirksomheder er tilbageholdende med at implementere bæredygtige emballageløsninger grundet en risiko for at miste kunder. Der findes ingen empirisk bevis for, at bæredygtige emballageløsninger vil have en positiv indflydelse på forbrugernes reaktion i salgssituationen. På den anden side er udskiftningen af emballagen ikke altid synlig for forbrugeren, derfor er der en udfordring omkring kommunikationen af den bæredygtige emballage.
I projektet vil MAPP Centre – Aarhus Universitet, KLS Pureprint samt Food Innovation House samarbejde om at undersøge to ting: 1) Forbrugernes reaktion herunder opfattelse, præference og betalingsvillighed, når der laves visuelle forandringer af emballagen. Fx at det ændres fra plastik til papir 2) Forbrugernes reaktion, når ændringerne af emballagen ikke er visuelle, og derfor skal kommunikeres.
Projektet vil udføre eksperimenter med mock-up produkter online men også med produkt-prototyper i Food Innovations Houses test-supermarked og i faktiske supermarkeder.
For yderligere information omkring projeket kan Polymeros Chrysochou fra MAPP Centre – Aarhus Universitet kontaktes på polyc@mgmt.au.dk
MAPP Centre – Aarhus Universitet, KLS PurePrint og Food Innovation House