Projekterne skal bidrage med løsninger inden for Food & Bio Cluster Denmarks 4 strategiske pejlemærker:
At levere bæredygtige fødevarer, der er velsmagende, sunde og sikre, til en voksende verdensbefolkning
Første deadline for ansøgninger er 10. februar 2023 klokken 12.00, og for at kvalificere sig til midler fra den 11 mio. kr. store pulje skal dit projekt involvere minimum 2 partnere, hvor hovedansøger skal være SMV og medlem af Food & Bio Cluster Denmark.
Der kan søges op til 900.000 kr. i samlet budget, med 50% støtte fra Innovationskraft ERST.
Partnerskabet kan basere sig på samspil mellem virksomheder og vidensinstitutioner, men også på partnerskaber mellem mindre virksomheder, iværksættere og større virksomheder, som er aktive inden for fødevare- og bioressourceområdet.
Deadlines for ansøgninger:
Støtten til innovationssamarbejdsprojekterne kommer fra Erhvervsstyrelsen og Denmarks Erhvervsfremmebestyrelse og er givet som en del af klyngebevillingen Innovationskraft 2023-2024.
De 11 mio. kr. i puljen er afsat til at styrke samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder og landets videninstitutioner med det formål at styrke innovation og vækstpotentiale i målgruppen. Det forventes, at der kan bevilliges støtte til 25 projekter.
De aktiviteter, som gennemføres, skal være i tråd med Food & Bio Cluster Denmarks overordnede strategi og skal falde ind under de typer af aktiviteter, som Erhvervsstyrelsen og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og foreskriver, at klyngen skal beskæftige sig med.
Du kan læse mere om projektrammen i vores guideline og Q&A:
Læs Guidelines for innovationssamarbejdsprojekter >
Guidelines for collaborative innovation projects (in English) >
Q&A (efter webinar den 23. januar) >
Herunder kan du downloade ansøgningsskemaet samt øvrige dokumenter.
Se eksempler på tidligere igangsatte samarbejdsprojekter
Se webinaret "Sådan ansøger du Innovationskraft 2023-2024" (23. januar 2023)
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Kathrine Lykke Kirk
Fødevarer
klk@foodbiocluster.dk
Louise Krogh Johnson
Bioressourcer og biosolutions
lkj@foodbiocluster.dk
Eva Nautrup
Teknologi og digitalisering
ena@foodbiocluster.dk