• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
    • Samarbejdsprojekter
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbreve
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
  • Live webinar
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
    • Samarbejdsprojekter
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbreve
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
  • Live webinar
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Bioressourcer
  • / SalFar - Saline Farming
  • Du er her:
  • Projekter

SalFar - Saline Farming

Initiativ og nytænkning skaber udvikling og resultater

På den baggrund har en række aktører bestående af klimaeksperter, forskere, landmænd, NGO’er, små og mellemstore virksomheder og politiske beslutningstagere taget initiativ til projekt SalFar.

Projektets mål er bl.a., at:

  • Styrke økonomien i de kystnære landdistrikter ved at skabe nye forretningsstrategier og muligheder for landmænd og fødevarevirksomheder
  • Udvikle nye, innovative og miljøvenlige salttolerante afgrøder og produkter.
  • Designe og registrere et brand for lokale salttolerante produkter for Nordsøregionen (egnsmærke).
  • Reducere påvirkningen af tilsaltning af landbrugsjord og grundvandet langs kysterne og de mange småøer i Nordsøregionen.
  • Påvise innovative landbrugsmetoder på saltholdige jorder.
  • Lave idékatalog om nytænkning af miljø- og landbrugspolitikker og forvaltningen af vand i kystområder.

Med udvikling af nye forretningsstrategier, salttolerante afgrøder og nye produkter skaber projektet grobund for både nytænkning og erhvervsudvikling i landdistrikterne, øget beskæftigelse og levevilkår, som bidrag til fortsat udvikling og bosætningen på småøer og kystnære landdistrikter.


Europæisk bevågenhed og tværfagligt samarbejde
Projektet er internationalt funderet, idet klimaforandringerne påvirker hele Nordsøregionen: fra Holland, Belgien og Tyskland i syd, til England, Sverige, Norge og Danmark i nord. Det er på den baggrund lykkedes at opnå status som Interreg projekt, støttet af EU. Fra dansk side er Food & Bio Cluster Denmark tovholder på projektet, hvor vi arbejder tæt sammen med Aarhus Universitet samt SAGRO.

Følg projektet her

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 


Projektet er støttet af

 

 

 

Kontakt
Louise Krogh Johnson

Business Development  Manager

Ring til Louise på 

2154 5909

Eller send en mail på

lkj@foodbiocluster.dk

Download som PDF

Menu

  • Bioressourcer
    • AgroBioHeat
    • Biogas Go Global
    • COOPID
    • Future Food & Bioresource Innovation
    • GO-GRASS
    • Innovationsnetværket for Bioressourcer
    • MPowerBIO
    • Pro-Enrich
    • ValueWaste
    • SalFar - Saline Farming
  • Fødevarer
  • Tværgående projekter
  • Arkiv

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

TILMELD NYHEDSBREV

Få nyt fra Food & Bio Cluster Denmark.

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev med nyt om events, projekter, puljer og andet relevant fra den danske fødevare- og bioressourceklynge.

Food & Bio Cluster Denmark

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Food & Bio Cluster Denmarks nyhedsbrev.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage Food & Bio Cluster Denmarks nyhedsbrev med nyt om events, projekter, puljer og andet relevant inden for den danske fødevare- og bioressourceklynge. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hvert nyhedsbrev.
Hold dig opdateret!

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket nederst i hvert nyhedsbrev.

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?