Nyt EU-projekt skal fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til produktion af biogas

Europa kunne fordoble produktionen af biogas og biometan inden 2030 ved at udnytte de enorme mængder animalsk affald, der er til rådighed. På trods af den teknologiske modenhed og kommercielle tilgængelighed af relevante teknologier er dette lovende potentiale imidlertid stadig stort set uudnyttet. Gennem et nyt Horizon Europe-projekt skal markedsintroduktionen af biogas fremmes ved bl.a. at støtte husdyrproducenter i at overvinde eksisterende hindringer.

Horizon Europe-projektet, ALFA, der løber fra 2022 til 2025, blev i slutningen af 2022 skudt i gang ved et opstartsmøde i Grækenland. Her mødtes konsortiepartnere for at lægge rammerne for projektets fremdrift.

Foto: CreativeNature_nl for iStock

Projektet har til formål at øge udbredelsen af vedvarende energikilder i EU ved at fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til at producere biogas, og vil støtte landmænd i seks EU-lande med økonomisk, forretningsmæssig og teknisk støtte til at overvinde eksisterende hindringer på forskellige måder, bl.a.:

  • Gennem forskning, analyse af lokale udfordringer og inddragelse af lokale interessenter i fælles udformning af løsninger til at overvinde dem
  • Via finansielle, forretningsmæssige og tekniske støttetjenester og seminarer
  • Forbedring af den samfundsmæssige accept af biogasanlæg blandt borgerne gennem oplysningskampagner
  • Ved at formulere politiske anbefalinger

Konsortiet består af 10 partnere fra syv lande:

Følg ALFA-projektets aktiviteter på de sociale medier

Vil du vide mere?

Michael Støckler

Michael Støckler

Senior Innovation Manager

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Mød os på LOOP Forum

Mød os på LOOP Forum

Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.

Food & Bio Summit 24

Food & Bio Summit 24

Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.