• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
    • Samarbejdsprojekter
  • Services
    • Digital Masterclass arkiv
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Projekter
  • Live webinar
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
    • Samarbejdsprojekter
  • Services
    • Digital Masterclass arkiv
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Projekter
  • Live webinar
  • Viden

Nyheder



  • Du er her:
  • Forside
  • / Nyheder
  • Du er her:
  • Nyheder

International synliggørelse af danske kompetencer inden for anvendelse af halm til energi

30. november 2020

Food & Bio Cluster Denmark har i samarbejde med Teknologisk Institut og Centre for Research and Technology Hellas netop udgivet publikationen “Straw to Energy – Technologies, policy and innovation in Denmark” – en publikation om Danmarks kompetencer inden for anvendelse af halm til energiformål.

Foto: Torben Skøtt, Biopress Foto: Torben Skøtt, Biopress

PRESSEMEDDELELSE
30. november 2020


“Straw to Energy – Technologies, policy and innovation in Denmark” er lavet i regi af EU-projektet AgroBioHeat, der arbejder for øget anvendelse af restprodukter fra landbrug til lokal energiproduktion som en del af omstillingen væk fra fossile brændsler.

Halm er et CO2-neutralt brændsel forstået på den måde, at afbrænding ikke udleder mere CO2 til atmosfæren, end planten har absorberet under sin vækst. Dette gør halm til et mere klimavenligt alternativ end olie, naturgas eller kul, som stadig anvendes mange steder til opvarmning af bygninger, stalde, drivhuse eller til fjernvarme eller elektricitetsproduktion, hvis det bruges lokalt.  

Danmark som foregangsland

Danmark har anvendt halm til energiproduktion i mere end 40 år, og vores teknologi og know-how er den bedste i verden på området. Mange andre europæiske lande har kornproduktion og dermed potentiale for at udnytte halmen, men halm er et vanskeligt brændsel, og folk mangler i mange tilfælde viden om teknologier, logistik, opbevaring, etc. Idéen bag publikationen er derfor at give forståelse af, hvordan vi gør i Danmark, så man kan replicere det selv andre steder. 

Ud over beskrivelserne af forskellige teknologier er der også fokus på de politisk bestemte rammebetingelser i Danmark, der over tid har været afgørende for, at halm, ca. 40 år efter man startede, stod for 21 PJ energi eller ca. 12 procent af energiproduktionen fra biomasse i 2018 (kilde: Danmarks Statistik). Derudover er der inkluderet beskrivelser af en række andre teknologier til anvendelse af halm end afbrænding – bl.a. i biogasanlæg – samt et kapitel om kulstofindholdet i jorden, når halmen fjernes.

Endelig indeholder publikationen en lang liste over virksomheder, der arbejder med halm på forskellige måder og kan være leverandører til nye halmværdikæder i udlandet. Langt størstedelen af virksomhederne, der fremgår i publikationen, er danske, og den kan således anvendes i eksportøjemed af danske organisationer og virksomheder kvit og frit.

Bliver tilgængelig på syv forskellige sprog

Publikationen er i øjeblikket tilgængelig på engelsk og rumænsk:

Hent engelsk version her 

Hent rumænsk version her

I begyndelsen af det nye år vil publikationen ligeledes blive tilgængelig på fransk, spansk, ukrainsk, græsk og kroatisk. Hold øje med projektets sociale medier Facebook, Twitter eller LinkedIn eller besøg www.agrobioheat.eu 

Der er tre fagpublikationer mere på vej om agro-industrielle restprodukter (olivensten, solsikkeskaller, m.m.), restprodukter fra majs og afklip fra frugt – og vinplantager. Sælger du udstyr, der passer til en/flere af disse biomasser, så kontakt Louise Krogh Johnson omkring at blive listet i publikationerne.

 

Publikationen er en opdateret version af en tidligere publikation fra Innovationsnetværket for Biomasse (2011), og formålet med den nye publikation er at promovere dansk halmteknologi og viden ude i verden. 

Yderligere information

Louise Krogh Johnson, Business Development Manager, Food & Bio Cluster Denmark, M: +45 2154 5909, lkj@foodbiocluster.dk

 

Tilbage

International synliggørelse af danske kompetencer inden for anvendelse af halm til energi /Default.aspx?ID=9307&newsid=2740&Action=1&M=NewsV2&PID=44109 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/FFI-nyheder-billeder/PM_AgroBioHeat_nov2020_940x520px.png

Menu

  • Tilmeld nyhedsbrev

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

TILMELD NYHEDSBREV

Få nyt fra Food & Bio Cluster Denmark.

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev med nyt om events, projekter, puljer og andet relevant fra den danske fødevare- og bioressourceklynge.

Food & Bio Cluster Denmark

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Food & Bio Cluster Denmarks nyhedsbrev.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage Food & Bio Cluster Denmarks nyhedsbrev med nyt om events, projekter, puljer og andet relevant inden for den danske fødevare- og bioressourceklynge. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hvert nyhedsbrev.
Hold dig opdateret!

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket nederst i hvert nyhedsbrev.

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?