Hvad kan mikroorganismer? Kom, og hør om avanceret fødevareteknologi og produktudvikling

Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til et seminar om avanceret mikrobiel fødevareteknologi. Målet med seminaret er at inspirere og initiere samarbejdsprojekter med mikroorganismer inden for udvikling af bæredygtige fødevarer, ingredienser og emballage.

Mandag den 12. december er erhvervsinteressenter, forskere og andre med en nysgerrighed på avanceret mikrobiel fødevareteknologi velkomne til at deltage i dette seminar om avanceret fødevareteknologi, som Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er værter for. Her vil der være gode muligheder for at netværke, vidensdele og høre om forskellige forretningstilgange- og produkter.

Foto: Colourbox

Mikroorganismer er væsentlige bidragydere i fødevareproduktion og konservering, i enzym-og vitaminproduktion og i forbedring af næringsmæssige kvaliteter. Forskningen i mikroorganismer og deres potentiale sker med en stor interesse i at finde bioteknologiske løsninger, der kan bidrage til de aktuelle og globale fødevareudfordringer.

Clarissa Schwab, lektor og sektionsleder hos Industriel Bioteknologi ved Aarhus Universitet fortæller:

- For eksempel har konservering med mikroorganismer i et årtusind været en metode til at bevare mad. Det er en naturlig og bæredygtig måde til for eksempel at reducere madspild.

Hun fortsætter:

- Der er en stor opmærksomhed på at udforske mikrobielle potentialer i fødevareproduktion. Mikrober er så diverse, så der er mange muligheder. Stoffer fremstillet med mikrober ved fermentering kan erstatte kemikalier, skærpe fødevaresikkerhed, forbedre smag eller den næringsmæssige værdi – og mange flere har endnu ikke været undersøgt. Mikrober kan desuden bruges i bioteknologiske processer til at fremstille fødevarer baseret på mikrobiel biomasse eller til at skabe miljøvenlig fødevareemballage. Vi ser meget frem til at høre om de forskellige forretningstilgange-og produkter til seminaret.

Programmet vil indeholde præsentationer fra forskere og erhvervsinteressenter, der spænder over den nyeste forskning til industrielle tilgange samt innovative fermenteringsmetoder og bioingredienser produceret med mikroorganismer. 

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Mød os på LOOP Forum

Mød os på LOOP Forum

Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.

Food & Bio Summit 24

Food & Bio Summit 24

Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.