16. februar 2022
Droner, satellitter, sensorer og kunstig intelligens. Fremtiden bliver endnu mere digital og giver os nye muligheder for at udvikle klimavenlige og bæredygtige fødevarer og biobaserede produkter. Nye udgivelser kortlægger udviklingen og sætter spot på mulighederne.
Vi hører om digitalisering overalt.
Den fysiske og den digitale verden smelter mere og mere sammen, og det giver helt nye muligheder teknologisk, produktionsmæssigt og forretningsmæssigt.
Droner, satellitter, sensorer, kunstig intelligens, machine learning, mængder af data, AR, VR er eksempler på digitale teknologier, der tillader en smartere produktion. Vi skal arbejde hurtigere, bedre og mere intelligent, og her betyder de digitale teknologier mere bæredygtighed, sundhed, dyrevelfærd og ansvarlighed. Det er en helt afgørende forretningsmæssig mulighed, fordi fremtidens forbruger forventer, at producenter og leverandører tager det ansvar på sig og er meget mere transparent omkring det. Show it and tell it.
I Food & Bio Cluster Denmark arbejder vi løbende med at levere ny viden om, hvordan branchen kan udnytte de teknologiske muligheder ind i den grønne omstilling.
Derfor har vi fået udarbejdet rapporten "Digitalisering af agro- og fødevareindustrien" (i samarbejde med Teknologisk Institut) og inspirationskataloget "Kan IoT være med til at udvikle din forretning?" (i samarbejde med Force Technology), hvor du kan blive meget klogere på den digitale udvikling og få et unikt indblik i, hvordan andre virksomheder har omsat teknologiske løsninger til virkelig smarte produktionsmetoder og nye produkter.
Droner, satellitter, sensorer og kunstig intelligens. Fremtiden bliver endnu mere digital og giver os nye muligheder for at udvikle klimavenlige og bæredygtige fødevarer og biobaserede produkter. Se cases fra den virkelige verden og hent inspiration til digitale teknologier og nye forretningsmodeller.
Download inspirationskataloget
Industriel forarbejdning af fødevarer har de seneste år udviklet sig i en ny teknologisk retning. Denne rapport giver et overblik over udviklingen og identificerer teknologiområder i vækst, der kan få særlig betydning for udviklingen af den danske fødevareforarbejdede industri.
Fremtiden er digital: Ny rapport og inspirationskatalog sætter spot på mulighederne
/Default.aspx?ID=9307&newsid=2982&M=NewsV2&PID=44109
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/Tomatplukker.jpg