11. maj 2022
Et nyt, ambitiøst inkubatorprogram hjælper fødevarestartups med at skalere – også når stifteren ikke har 15 års erfaring fra branchen.
Beyond Beta er en inkubator, der kombinerer skalérbare startups med fagspecifikke netværk og know-how fra klyngen. Omar Jarkas fra Liqofresh er med i den første runde.
Danmark har en styrkeposition indenfor fødevarer og bioressourcer. En lang række succesfulde, danske selskaber har allerede etableret sig som markedsledende på deres respektive områder, og hos Food & Bio Cluster Denmark arbejder vi målrettet på at hjælpe flere iværksættere med at blive ligeså succesfulde.
Derfor har vi i klyngen søsat en ny inkubator som led i det landsdækkende Beyond Beta-program, som skal give nye, ambitiøse iværksættere de bedste forudsætninger for at blive internationale succeser.
”Det er et tilbud til iværksættere indenfor food og bio, som kan flytte dem hurtigt og effektivt mod skalering. Programmet baserer sig på viden om, hvordan man generelt skalerer virksomheder, kombineret med specifik viden fra industrien. Og det er det, der gør det til verdens bedste tilbud til fødevareiværksættere,” siger Jacob Mogensen, Head of Incubation i Food & Bio Cluster Denmark.
14 meget forskellige startups er netop blevet optaget på det første hold i den nye inkubator, og de har hver fået sit eget, skræddersyede program.
”Vi tror, at vi kan gøre en forskel for de her iværksættere, fordi vi står på ryggen af vores mere end 360 medlemmer, universiteterne vi samarbejder med og 40 dygtige kollegaer, som har et meget bredt netværk, dyb viden og stor erfaring,” siger Jacob Mogensen.
Gennem Beyond Beta kan iværksættere blandt andet få testet og valideret deres løsninger overfor potentielle kunder. På den måde skal programmet hjælpe iværksætterne fra ide til markedet langt hurtigere.
”Fødevareerhvervet skal digitaliseres og grønt omstilles – og her er erfaring og viden fra andre brancher jo virkelig det, sektoren har brug for. Programmet åbner op for, at du ikke behøver 15 års erfaring med fødevarer; hvis bare du er ambitiøs, skal vi nok hjælpe dig med det, du ikke ved,” siger han.
Deltagerne i Beyond Beta favner fra iværksættere med en god idé på papiret til virksomheder, der allerede omsætter for millioner. De har dog det til fælles, at de gerne vil skabe store, internationale forretninger.
”Det handler ikke om at blive den bedste i Thy eller i Jylland. De skal minimum være den bedste i Europa på deres felt. Det er det mindset, vi skal have fundet frem, og målet er da at få nogle unicorns indenfor vores erhverv – det er der slet ingen tvivl om,” siger Jacob Mogensen.
Inkubationsprogrammet kombinerer de bedste erfaring med at skalere startups generelt med et branchespecifikt netværk og knowhow fra Food & Bio Cluster Denmark.
Forløbet skræddersyes i længde og omfang til den enkelte virksomhed med udgangspunkt i 5 grundpakker, som afspejler de særlige udfordringer food og bio startups møder:
Beyond Beta er et landsdækkende program på tværs af vertikaler, som udbydes i partnerskab med de danske klynger, Erhvervshusene og Accelerace. Programmet er støttet af EU Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
For mere information: Jacob Mogensen, Head of Incubation, jm@foodbiocluster.dk
Alle virksomheder med en skalérbar forretning, et dansk CVR (registreret senere end 1. sept. 2016) og med minimum én stifter med et dansk CPR-nummer kan ansøge om at deltage i Beyond Beta. Læs mere i PDF'en herunder.
Sådan bliver du en del af Beyond Beta
About Beyond Beta (in English)
Denne artikel er udgivet af TechSavvy i magasinet "Grow Aarhus 2022" og sponseret af Food & Bio Cluster Denmark og Agro Food Park (2022).
Fødevarer og bioressourcer har unicorn-potentiale. Beyond Beta vil hjælpe fødslen på vej.
/Default.aspx?ID=9307&newsid=3004&Action=1¤tPage=9&M=NewsV2&PID=44109
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/IMG_7495-1600px.jpg