11. januar 2023
I 2023 har vi lagt i støbeskeen til en lang række aktiviteter, der har fokus på at styrke innovationen og internationaliseringen hos små og mellemstore virksomheder i den danske fødevareklynge. Så har din virksomhed brug for inspiration, nye forretningspartnere og viden, så hold øje med Global Insights og Innovation Tours i Food & Bio Cluster Denmarks eventkalender.
Med afsæt i danske fødevare- og bioressourcevirksomheders udfordringer afholder vi i 2023 følgende Innovation Tours og Global Insights:
Innovation Tours består af et inspirerende to-tre dages program, der er sammensat med det formål at opbygge internationale relationer til partnere i førende vidensmiljøer, økosystemer og virksomheder på en omkostnings- og tidsbesparende måde. En Innovation Tour indeholder ofte virksomhedsbesøg, besøg på en innovativ fødevare- eller landbrugsmesse, deltagelse i en international konference, indsigt i verdensførende klynger, eksklusivt netværk og 1:1-matchmaking med potentielle udenlandske samarbejdspartnere.
Forud for hver Innovation Tour afholder vi et online event – Global Insight - med fokus på det pågældende land. Her præsenterer vi international inspiration og state-of-the-art viden for at styrke danske virksomheders indsigt i globale videns- og innovationsmiljøer fx Silicon Valley (USA), Food Valley (Holland) og Tel Aviv (Israel). Global Insights sætter fokus på markedspotentialet og inviterer lokale virksomheder til at dele deres udviklingsrejse med opture og nedture.
I november 2022 besøgte vi Holland på en tre-dages Innovation Tour med fokus på ”plantebaserede fødevarer”.
Der var arrangeret besøg hos én af verdens førende fødevareklynger, Foodvalley NL, og besøg på Europas førende fødevaremesse, Free From Functional Food & Health Ingredients, med et inspirerende konferenceprogram, mulighed for at se og smage de nyeste produkter, tale og netværke med ligesindede og ikke mindst deltage i international 1:1-matchmaking.
- Jeg fik øjeblikkelig værdi af det store, faciliterede netværk, viden om økosystemet og virksomhederne. Det var af stor værdi at deltage i Innovation Touren, og jeg havde flere møder med fremtidige forretningspartnere.
Eslam, Lupinta
- Programmet var velstruktureret og gav generelt plads til fælles aktiviteter og til at gøre ting separat, når det var nødvendigt. Samtidig var introduktionen under busturen en god måde at lære hinanden at kende i gruppen og skabe en gruppefølelse for turen. Der var gode oplevelser med nye og innovative plantebaserede fødevareprodukter, måltider og drikkevarer.
Asger Smidt-Jensen, Teknologisk Institut
- Vi havde nogle gode samtaler med Protein Cluster, en del af Foodvalley NL, og med fremtidige samarbejdspartnere, når det kommer til fermentering af protein.
Søren Lange, Ferm Food
- Når man er sammen med innovative mennesker, blomstrer idéerne, og efter turen indsendte vi en finansieringsansøgning sammen med én af de andre deltagere i turen. Hvor er det fantastisk at være en del af dette pulserende økosystem og altid have Food & Bio Cluster Denmark til at facilitere dette.
Iryna, CMYK Ingredients
Følg med her for eksakte datoer for Global Insights og Innovation Tours i 2023 og 2024
Kathrine Vejgaard Stage
Team Leader - Food
M 3050 3625
kvs@foodbiocluster.dk
Thorkild Qvist Frandsen
Team Leader - Bioresources
M 6142 2511
tqf@foodbiocluster.dk
Global Insights og Innovationtours er en del af Innovationskraft og er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen eller medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Få viden, inspiration til innovation, netværk og nye samarbejdspartnere med Food & Bio Cluster Denmarks ”Global Insights” og ”Innovation Tours”
/Default.aspx?ID=9307&newsid=3100&Action=1&M=NewsV2&PID=44109
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/innovation-tours.png