16. maj 2022
De nuværende høje energipriser er en udfordring for bundlinjen, men ved at udnytte nye, specialudviklede digitale værktøjer er det muligt at nedbringe energiforbruget i fødevareproduktion markant, viser resultater fra EU-projektet S3Food, som Food & Bio Cluster Denmark er partner i.
Et eksempel på de muligheder, der ligger i øget digitalisering, er et sensor- og datahåndteringsværktøj, som er udviklet i S3FOOD-regi. Her ses et stort potentiale for at opnå energibesparelser i fødevareproduktionen på helt op til 40 procent.
Som S3FOOD-partner er Food & Bio Cluster Denmark med i udviklingen af forskellige værktøjer, som er specifikt målrettet Europas mere end 290.000 små og mellemstore fødevarevirksomheder, som udgør 90 procent af den europæiske fødevareindustri. Hos rigtig mange er der fortsat et stort potentiale i at implementere intelligente dataindsamlings- og forvaltningssystemer, der kan hjælpe dem med at reducere og kontrollere omkostninger.
"En række af de værktøjer, der er udviklet i projektet, har vist sig at give at fødevarevirksomheder mulighed for at kunne reducere deres energiregninger betydeligt. Samtidig er flere af besparelserne nemme at opnå, hvis man gennem digital energiovervågning bliver opmærksom på dem", siger Simon Poulsen, der er senior innovationschef i Food & Bio Cluster Denmark.
S3FOOD afsluttes efter planen senere i år, og en komplet rapport med samtlige resultater vil blive præsenteret ved projektets afsluttende arrangement den 7. september i Bruxelles, men du kan allerede nu læse meget mere om projektets energibesparende digitale innovationer her.
Energipriser: Spar penge med intelligent datastyring af produktionen
/Default.aspx?ID=9307&newsid=3007&Action=1¤tPage=9&M=NewsV2&PID=44109
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/s3food_940x520px_.jpg